Header foto golfbaan

Plaatselijke regels

Buiten de baan: is aangegeven met witte palen of witte ringen om palen of bomen.

Vaste obstakels: aangepaalde bomen moeten beschouwd worden als vaste obstakels. Indien er sprake is van belemmering (R 16.1a) mag de speler deze belemmering ontwijken volgens R 16.1b.

Abnormale terreinomstandigheden: grond in bewerking (GUR) is aangegeven met blauwe palen, eventueel aangevuld met witte lijnen. Indien er sprake is van een belemmering door GUR (R 16.1a), is de speler verplicht deze belemmering te ontwijken volgens R 16.1b.

Verboden speelzones worden aangegeven met palen met groene tippen. Zowel het spelen uit, als het betreden van deze zones is verboden.

De rode hindernissen op hole 2/11 voorbij de green en op hole 5/14 links voorbij de vijver, ter hoogte van de greenkeepersloods zijn aan één zijde gemarkeerd en lopen door tot in het oneindige.

Dropping Zones: om de hindernissen bij de greens van holes 2/11 en 8/17 te ontwijken, mag de speler handelen volgens R 17.1d of, onder toekenning van één strafslag, een bal droppen in de gemarkeerde dropping zone (links achter green van hole 2/11 en op hole 8/17 bij doorgang naar hole 9/18).
Noot: Indien de grenzen van de dropping zone niet waarneembaar zijn, worden deze bepaald door één stoklengte gemeten vanaf het bordje “Dropping Zone”.

Alternatief voor slag en afstand voor een bal die verloren of buiten de baan is: met twee strafslagen mag de speler de oorspronkelijke bal of een andere bal droppen in de dropzone (zie model E-5, mededelingenbord).

Tijdelijke plaatselijke regels: worden aangegeven naast de monitor in de gang.

Overtreding plaatselijke regels: algemene straf (Matchplay: verlies van de hole, Strokeplay: twee slagen).

Gedragsregels.

 • Baanpersoneel heeft altijd voorrang.
 • Hole 7/16: bij het passeren van een trein niet afslaan.
 • Het zoeken naar golfballen, behalve naar uw eigen bal of die van uw flightgenoot, is in de gehele baan verboden.
 • Pas afslaan op hole 1/10 als het uw tijd is en de flight voor u door de bocht is.
 • Bij overtreden van gedragsregels kan door de marshal, caddiemaster of baancommissaris de toegang tot de baan worden ontzegd.

Algemeen.
Afstandspalen geven afstand in meters aan van het midden van de fairway tot het midden van de green. Afstandsaanduidingen op de sprinklerdoppen in de fairway geven de afstand in meters aan tot aan de voorkant van de green.

In geval van onweer en/of onraad:
HET SPEL ONMIDDELLIJK ONDERBREKEN:
bij een aanhoudende toon van een sirene.
HET SPEL ONDERBREKEN: bij herhaling, drie opeenvolgende tonen van een sirene.
HET SPEL HERVATTEN: bij herhaling, twee korte tonen van een sirene.

 

Indien “Plaatsen”

Een bal die op een kort gemaaid gedeelte in de baan ligt, mag zonder straf worden opgenomen en schoongemaakt. De speler moet de ligplaats van de bal merken voor hij hem opneemt. De speler moet de opgenomen bal plaatsen binnen een (1) kaartlengte (15 cm) van de oorspronkelijke ligplaats en niet dichter bij de hole, op een plek die in het algemene gebied is. 

Elders in het algemene gebied mag de bal zonder straf worden opgenomen en schoongemaakt. De speler moet de ligplaats van de bal merken voor hij hem opneemt. De speler moet de opgenomen bal op de oorspronkelijke ligplaats terugplaatsen.

GolfbaanDemoKromme Rijn
  • Locatie

   Sportlaan 6
   3981 HP Bunnik

   Tel: 030 - 6562051
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   KvK: 59681586

   Volg ons

    

  • Hoofdsponsor

   Logo vierkant Ekris BMW en MINI

Login lid mobiel