Slotwedstrijd 2017

Image00002

De Slotwedstrijd op 11 november was een groot feest voor alle deelnemers. Toegegeven, de weergoden hadden beter hun best kunnen doen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Het begon al bij de ontvangst met een leuke goodiebag. Daarna de baan in voor de Regenboog Scramble: in teams van 5 of 6 mensen werd er wisselend van geel, rood of oranje afgeslagen, om vervolgens via een best bal-principe de hole uit te spelen. Na hole 5 was een welkome horeca stop ingelast met heerlijke gluhwein en apfelstrudel, en op hole 10 werd de regelkennis getest, waarna vervolgens met putten in de marmottenholes punten konden worden gescoord. Een relatie tussen het aantal goede vragen en de verdiende putt-punten bleek er niet te zijn.
Iedereen die na de 10 holes verkleumd het clubhuis binnenkwam, kreeg in het Grand Café gelijk een kop stevige soep om bij te komen.
Bij de prijsuitreiking bleek dat er zeer goed gescoord was, maar met 7 onder de baan was het team van Chantalle uiteindelijk de beste. 3 verdienstelijke neary's werden gescoord door Jeanette Raassen, Serge Pessemier en Henk Sweere.

Hierna was het tijd voor een heerlijk buffet, en konden degenen die wilden een dansje wagen. De sfeer in het volle clubhuis was erg gezellig en aan alle tafeltjes werd geanimeerd gepraat. Al met al een heerlijke afsluiting van een leuke dag, en van een mooi wedstrijd seizoen.

1e plaats TEAM 1: Chantalle, Gaby, Peter, Lia, Leo en Bert

2e plaats TEAM 4: Marjolein, Bart, Cees, Pauline en Toon

3e plaats TEAM 6: Joost, Colijn, Henk, Natascha, Gertjan en Annette

Voor een compleet fotoverslag: klik hier.

Aphroditecup 2017

Aphrodite2017 2.jpg.psf

Op zondag 8 oktober is de strijd om de maandbeker gecombineerd met de Aphroditecup 2017. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op zondag 17 september maar vanwege een baansluiting was het niet mogelijk om op deze datum te spelen.

De Aphroditecup is een gesponsorde clubwedstrijd om de Aphrodite Golfcup (www.aphroditecup.nl). In de voorronde wordt op 18 clubs gespeeld om een plek in de finaleronde die gespeeld wordt van 4 t.m. 11 november op de homecourse van Montenmedio, Vejer de la Frontera aan de Costa da Luz in Spanje. De geheel verzorgde reis naar de finale in Spanje wordt de winnaars van de voorrondes aangeboden door Choice Golftravel, specialist in golfreizen naar Spanje en andere populaire golfbestemmingen.   

Aphr 2

Van de 51 deelnemers werd Geurt van Vendeloo de glorieuze winnaar en Geurt kan zijn skies van 4 t.m. 11 november nog even verruilen voor zijn golfclubs. De nr. 2 en 3  (Ivon Ceelen & Rixta Hempenius) krijgen een herkansing aangeboden zich te plaatsen voor de finale tijdens de laatste open voorronde die gespeeld wordt op zaterdag 15 oktober op golfclub Habichswald nabij Osnabrück (D). 

Aphr 1

 

Clubkampioenschap Strokeplay (W.A. Landa Trofee) 2017

KrommeRijn Golfbaanclub 

Op vrijdag 1 september, zaterdag 2 september en zondag 3 september hebben in totaal 58 leden deelgenomen aan het clubkampioenschap Strokeplay.

In de dagen voorafgaande aan het kampioenschap had Wim Oskam met zijn team de baan in optimale conditie gebracht. In combinatie met het prachtige weer en de goede sfeer kunnen we terugzien op een bijzonder geslaagd kampioenschap. Voor een sfeerimpressie onderstaand een verslag van de winnaars met fotoreportage per categorie.

Voor foto’s klik hier.

W.A. Landa Strokeplaykampioenschap Heren – 2017`herenstr

Na 36 holes op de zaterdag bestond de beslissende flight voor zondag uit Maarten (166 slagen), Arnout (149 slagen) en Norbert (140 slagen). De broers Van Linde hielden elkaar met 75 slagen in de laatste ronde in evenwicht zodat Norbert, naast clubkampioen Matchplay, met een voorsprong van 7 slagen mocht laten huldigen als de nieuwe clubkampioen Strokeplay.

Voor foto’s klik hier.

W.A. Landa Strokeplaykampioenschap Dames - 2017

dameslandaHet deelnemersveld was dit jaar uitgebreid met een aantal nieuwere leden. Fijn dat er weer fris bloed in de aderen van de club stroomt. Desondanks, hoop ik dat volgend jaar nog meer dames mee doen. De strokeplaykampioenschappen zijn toch een prachtig clubevenement. Een uitdaging met 36 holes op zaterdag. Maar dames: gewoon meedoen en je zult zien dat het allemaal best gaat. De baan was zo als altijd voor deze wedstrijd prachtig in conditie, met snelle greens. Dat was wel weer even wennen! Na de 36 holes viel de cut, en bleven er 6 dames over. De stand was bepaald spannend te noemen. Marjolein van Ee stond op kop, met op een punt daar achter Ada en ik, en weer twee punten daarachter Floor. Floor ging met Jeannette en Liesanna de baan in, en was voor ons dus uit beeld. Marjolein, Ada en ik konden elkaar goed in gaten houden. In het begin speelt ieder zijn eigen spel. Bij hole 10 kreeg ik een aardige voorsprong, maar Ada bleef vechten en won regelmatig een puntje terug. Zo werd het op het laatst nog erg spannend en ging het meer op Matchplay lijken, maar ik hield uitendelijk toch twee punten voorsprong. Ik ben erg blij met de 1e prijs, en na drie maal Ada op het bord ben ik blij voor een beetje afwisseling te kunnen zorgen. Bedankt, wedstrijdleiding, voor een perfecte organisatie en bedankt, flightgenoten, voor een gezellig weekend.

Loes Kroon-Batenburg

Voor foto’s klik hier.

Clubkampioenschap Strokeplay Heren senioren - 2017

Na een mooie warming up de herenavond op donderdag (rondje 39) sta je dan vrijdagmiddag na 4 holes met 23 slagen je af te vragen “hoe is dit mogelijk?”. StrokesrhPrima weer, een perfecte baan, met Ron en Paul een geweldige flight. Maar mede door dit alles gaat het dan vanaf hole 5 lopen en eindig je vierde na de eerste dag. Dan de zondag. Weer een superleuke flight (dank Vincent en Wim), nog mooier weer en net even snellere greens, maken een eerste rondje 40 over 9 holes mogelijk. En dan komt hole 11. Dat gaat de score met een “9” op deze betrekkelijk makkelijke hole. Uiteindelijk kom ik met 178 slagen over 2 rondes van de baan. Leider in het clubhuis, maar de top drie komt nog binnen dus dat zal niet lang meer duren. Judith is zenuwachtiger dan ik zelf en is ook de eerste die met felicitaties komt als blijkt dat ook de nummers 1 tot 3 foutjes hebben gemaakt. En in strokeplay zijn de foutjes bepalend, ook deze clubkampioenschappen.

Wedstrijdcommissie dank voor dit prachtige weekeinde.

Een trotse seniore Kampioen Herman Goedman

Voor foto’s klik hier.

Clubkampioenschap Strokeplay Dames senioren - 2017

De strijd: 

Wie gaat er in 2017 Dames Senioren Strokeplay Kampioene worden? De inschrijflijst leek veelbelovend, helaas er bleven toch maar 4 dames over. Yvonne, Gitty, Ans en Annie. Vrijdag en zondag 18 holes op een prachtige baan. Weersvoorspelling eerst een paar druppels maar daarna stralend met af en toe een wolk. Semi strijd tussen Yvonne en Gitty en daarna Ans en Annie, een relaxte, gezellige middag met na afloop een borrel!

StrokesrdsrZondag dan dé Finale "strijd", 

Yvonne en Annie, vriendschappelijk, sportief, niets willen weggeven, spannend met uiteindelijk een winnaar op de 18e! De marker rolde maar door en is uiteindelijk mijn kant op gevallen. Op hole 18, applaus, ontvangen worden door vriendinnen/publiek, kussen, ach en wee, en wachten op de andere winnaars. Maar dan: bitterballen, drank, bloemen, alweer kussen, de prijzen, speeches en veel gezelligheid op het terras. Afsluiting van een mooi weekend in september! Op naar de wedstrijden in 2018.

Annie de Goede

Voor foto’s klik hier.

 

 

 

Commissiewedstrijd 2017: Circus

GCKR Commissiewedstrijd 201751Niets vermoedende greenfeespelers vroegen zich zaterdag 12 augustus geschrokken af of Golfclub Kromme Rijn de kledingvoorschriften niet al te ver had opgerekt. De voorzitter, gekleed als opperstalmeester (maar wel met korte broek), stelde hen gerust: de jaarlijkse commissiebekerwedstrijd had dit jaar ‘Circus’ als thema.

De plaatselijke feestwinkels hadden goede zaken gedaan en vrijwel alle deelnemers hadden zich geheel of gedeeltelijk gehuld in passende kledij al dan niet voorzien van de nodige attributen. Niet altijd was direct duidelijk wie achter de vermomming schuil ging. Er waren echter ook gevallen waar de kleding weinig verhullend was.

GCKR Commissiewedstrijd 20176

Oefening en timing zijn bij het circus van doorslaggevend belang. De deelnemers waren zelf verantwoordelijk voor de vaardigheden, terwijl de organisatie de timing voor haar rekening nam. Dat deden ze perfect. Terwijl onze voorzitter iedereen bemoedigend toesprak vielen de laatste regendruppels en daarna kon de wedstrijd beginnen.

GCKR Commissiewedstrijd 201773


De wedstrijdvorm oogde complex: combi’s van 2 met partnerruil waarbij met elkaars ballen werden gespeeld, moesten resulteren in één teamscore. Strategieën werden uitgedacht en met wisselend succes in de praktijk gebracht. Terwijl de deelnemers door het organisatiecomité regelmatig werden voorzien van vaste en vloeibare versnaperingen, sneuvelden reputaties en stonden nieuwe helden op. Uiteindelijk won het team dat even enthousiast en samenwerkingsgericht was als het Nederlands damesvoetbalelftal, even gemotiveerd als Dafne Schippers en even goed als Feyenoord.

Dini, Els, Hans en Leo.

Voor alle foto's: klik hier.

Rabobeker Senioren 2017

Rabobeker senioren41

Ieder nadeel “heb“ zijn voordeel.

Met deze one liner van onze beroemdste voetballer, trouwens ook een verdienstelijk golfer, opende de wedstrijdleider zijn praatje bij de prijsuitreiking.

Het nadeel was dat er te elfder ure veel afzeggingen waren voor de 18 holes shotgun om de RABO wisselbeker, georganiseerd door de seniorencommissie . Het voordeel was voor de 36 deelnemers, want zij hadden volop ruimte op onze schitterende baan. Heel goed was ook het weer, ondanks rare voorspellingen van allerlei weer apps. Iedereen had het naar de zin bij deze 3-bal stableford wedstrijd. Er zijn weer vier vogeltjes uit de prijzenkast gevlogen naar Rik Drieënhuizen (birdie op 6 en 8), Gerben Huisman (birdie op 1) en Nard Luttik (birdie op 9).

Nel van der Meer sloeg op hole 5 de longest vanaf de rode tee en Klaas Verhoef deed dit vanaf de gele tee. Bijna waren de bordjes al verdwenen, toen Gerben Huisman op hole 3 verscheen en daar de neary scoorde. Doosjes golfballen waren hun prijs.

Voor de uiteindelijke prijswinnaars lagen horeca bonnen klaar. Op plaats 3 eindigde Rene Walburgh Schmidt. Truus Storimans behaalde de tweede prijs.

Het was toch een beetje een “Gerben Huismandag”, want hij pakte de eerste prijs met 35 punten. Rene en Truus hadden 33 en 34 punten.

Alle deelnemers kregen na afloop 3 ballen, te weten één golfbal en twee heerlijke bitterballen plus nog een teetje.

De wedstrijdleiders, Els van der Veldt, Anton Hopmans en Hans van Heumen waren weer erg happy met alle hulp vanuit de receptie bij het invullen van de scores en het uitdraaien van de einduitslag.

Voor een impressie: klik hier