Ontdek de Golfgeheimen van Golfbaan Kromme Rijn

Clubkampioenschap Strokeplay (W.A. Landa Trofee) 2017

KrommeRijn Golfbaanclub 

Op vrijdag 1 september, zaterdag 2 september en zondag 3 september hebben in totaal 58 leden deelgenomen aan het clubkampioenschap Strokeplay.

In de dagen voorafgaande aan het kampioenschap had Wim Oskam met zijn team de baan in optimale conditie gebracht. In combinatie met het prachtige weer en de goede sfeer kunnen we terugzien op een bijzonder geslaagd kampioenschap. Voor een sfeerimpressie onderstaand een verslag van de winnaars met fotoreportage per categorie.

Voor foto’s klik hier.

W.A. Landa Strokeplaykampioenschap Heren – 2017`herenstr

Na 36 holes op de zaterdag bestond de beslissende flight voor zondag uit Maarten (166 slagen), Arnout (149 slagen) en Norbert (140 slagen). De broers Van Linde hielden elkaar met 75 slagen in de laatste ronde in evenwicht zodat Norbert, naast clubkampioen Matchplay, met een voorsprong van 7 slagen mocht laten huldigen als de nieuwe clubkampioen Strokeplay.

Voor foto’s klik hier.

W.A. Landa Strokeplaykampioenschap Dames - 2017

dameslandaHet deelnemersveld was dit jaar uitgebreid met een aantal nieuwere leden. Fijn dat er weer fris bloed in de aderen van de club stroomt. Desondanks, hoop ik dat volgend jaar nog meer dames mee doen. De strokeplaykampioenschappen zijn toch een prachtig clubevenement. Een uitdaging met 36 holes op zaterdag. Maar dames: gewoon meedoen en je zult zien dat het allemaal best gaat. De baan was zo als altijd voor deze wedstrijd prachtig in conditie, met snelle greens. Dat was wel weer even wennen! Na de 36 holes viel de cut, en bleven er 6 dames over. De stand was bepaald spannend te noemen. Marjolein van Ee stond op kop, met op een punt daar achter Ada en ik, en weer twee punten daarachter Floor. Floor ging met Jeannette en Liesanna de baan in, en was voor ons dus uit beeld. Marjolein, Ada en ik konden elkaar goed in gaten houden. In het begin speelt ieder zijn eigen spel. Bij hole 10 kreeg ik een aardige voorsprong, maar Ada bleef vechten en won regelmatig een puntje terug. Zo werd het op het laatst nog erg spannend en ging het meer op Matchplay lijken, maar ik hield uitendelijk toch twee punten voorsprong. Ik ben erg blij met de 1e prijs, en na drie maal Ada op het bord ben ik blij voor een beetje afwisseling te kunnen zorgen. Bedankt, wedstrijdleiding, voor een perfecte organisatie en bedankt, flightgenoten, voor een gezellig weekend.

Loes Kroon-Batenburg

Voor foto’s klik hier.

Clubkampioenschap Strokeplay Heren senioren - 2017

Na een mooie warming up de herenavond op donderdag (rondje 39) sta je dan vrijdagmiddag na 4 holes met 23 slagen je af te vragen “hoe is dit mogelijk?”. StrokesrhPrima weer, een perfecte baan, met Ron en Paul een geweldige flight. Maar mede door dit alles gaat het dan vanaf hole 5 lopen en eindig je vierde na de eerste dag. Dan de zondag. Weer een superleuke flight (dank Vincent en Wim), nog mooier weer en net even snellere greens, maken een eerste rondje 40 over 9 holes mogelijk. En dan komt hole 11. Dat gaat de score met een “9” op deze betrekkelijk makkelijke hole. Uiteindelijk kom ik met 178 slagen over 2 rondes van de baan. Leider in het clubhuis, maar de top drie komt nog binnen dus dat zal niet lang meer duren. Judith is zenuwachtiger dan ik zelf en is ook de eerste die met felicitaties komt als blijkt dat ook de nummers 1 tot 3 foutjes hebben gemaakt. En in strokeplay zijn de foutjes bepalend, ook deze clubkampioenschappen.

Wedstrijdcommissie dank voor dit prachtige weekeinde.

Een trotse seniore Kampioen Herman Goedman

Voor foto’s klik hier.

Clubkampioenschap Strokeplay Dames senioren - 2017

De strijd: 

Wie gaat er in 2017 Dames Senioren Strokeplay Kampioene worden? De inschrijflijst leek veelbelovend, helaas er bleven toch maar 4 dames over. Yvonne, Gitty, Ans en Annie. Vrijdag en zondag 18 holes op een prachtige baan. Weersvoorspelling eerst een paar druppels maar daarna stralend met af en toe een wolk. Semi strijd tussen Yvonne en Gitty en daarna Ans en Annie, een relaxte, gezellige middag met na afloop een borrel!

StrokesrdsrZondag dan dé Finale "strijd", 

Yvonne en Annie, vriendschappelijk, sportief, niets willen weggeven, spannend met uiteindelijk een winnaar op de 18e! De marker rolde maar door en is uiteindelijk mijn kant op gevallen. Op hole 18, applaus, ontvangen worden door vriendinnen/publiek, kussen, ach en wee, en wachten op de andere winnaars. Maar dan: bitterballen, drank, bloemen, alweer kussen, de prijzen, speeches en veel gezelligheid op het terras. Afsluiting van een mooi weekend in september! Op naar de wedstrijden in 2018.

Annie de Goede

Voor foto’s klik hier.

 

 

 

Commissiewedstrijd 2017: Circus

GCKR Commissiewedstrijd 201751Niets vermoedende greenfeespelers vroegen zich zaterdag 12 augustus geschrokken af of Golfclub Kromme Rijn de kledingvoorschriften niet al te ver had opgerekt. De voorzitter, gekleed als opperstalmeester (maar wel met korte broek), stelde hen gerust: de jaarlijkse commissiebekerwedstrijd had dit jaar ‘Circus’ als thema.

De plaatselijke feestwinkels hadden goede zaken gedaan en vrijwel alle deelnemers hadden zich geheel of gedeeltelijk gehuld in passende kledij al dan niet voorzien van de nodige attributen. Niet altijd was direct duidelijk wie achter de vermomming schuil ging. Er waren echter ook gevallen waar de kleding weinig verhullend was.

GCKR Commissiewedstrijd 20176

Oefening en timing zijn bij het circus van doorslaggevend belang. De deelnemers waren zelf verantwoordelijk voor de vaardigheden, terwijl de organisatie de timing voor haar rekening nam. Dat deden ze perfect. Terwijl onze voorzitter iedereen bemoedigend toesprak vielen de laatste regendruppels en daarna kon de wedstrijd beginnen.

GCKR Commissiewedstrijd 201773


De wedstrijdvorm oogde complex: combi’s van 2 met partnerruil waarbij met elkaars ballen werden gespeeld, moesten resulteren in één teamscore. Strategieën werden uitgedacht en met wisselend succes in de praktijk gebracht. Terwijl de deelnemers door het organisatiecomité regelmatig werden voorzien van vaste en vloeibare versnaperingen, sneuvelden reputaties en stonden nieuwe helden op. Uiteindelijk won het team dat even enthousiast en samenwerkingsgericht was als het Nederlands damesvoetbalelftal, even gemotiveerd als Dafne Schippers en even goed als Feyenoord.

Dini, Els, Hans en Leo.

Voor alle foto's: klik hier.

Rabobeker Senioren 2017

Rabobeker senioren41

Ieder nadeel “heb“ zijn voordeel.

Met deze one liner van onze beroemdste voetballer, trouwens ook een verdienstelijk golfer, opende de wedstrijdleider zijn praatje bij de prijsuitreiking.

Het nadeel was dat er te elfder ure veel afzeggingen waren voor de 18 holes shotgun om de RABO wisselbeker, georganiseerd door de seniorencommissie . Het voordeel was voor de 36 deelnemers, want zij hadden volop ruimte op onze schitterende baan. Heel goed was ook het weer, ondanks rare voorspellingen van allerlei weer apps. Iedereen had het naar de zin bij deze 3-bal stableford wedstrijd. Er zijn weer vier vogeltjes uit de prijzenkast gevlogen naar Rik Drieënhuizen (birdie op 6 en 8), Gerben Huisman (birdie op 1) en Nard Luttik (birdie op 9).

Nel van der Meer sloeg op hole 5 de longest vanaf de rode tee en Klaas Verhoef deed dit vanaf de gele tee. Bijna waren de bordjes al verdwenen, toen Gerben Huisman op hole 3 verscheen en daar de neary scoorde. Doosjes golfballen waren hun prijs.

Voor de uiteindelijke prijswinnaars lagen horeca bonnen klaar. Op plaats 3 eindigde Rene Walburgh Schmidt. Truus Storimans behaalde de tweede prijs.

Het was toch een beetje een “Gerben Huismandag”, want hij pakte de eerste prijs met 35 punten. Rene en Truus hadden 33 en 34 punten.

Alle deelnemers kregen na afloop 3 ballen, te weten één golfbal en twee heerlijke bitterballen plus nog een teetje.

De wedstrijdleiders, Els van der Veldt, Anton Hopmans en Hans van Heumen waren weer erg happy met alle hulp vanuit de receptie bij het invullen van de scores en het uitdraaien van de einduitslag.

Voor een impressie: klik hier

Mixed Foursome 2017

GCKR Mixed Foursome4

Zondag 6 augustus speelden we met 52 mensen in 13 flights de jaarlijkse mixed foursome wedstrijd. De weergoden waren ons goed gezind, want na een bui vlak voordat we begonnen, is het de hele middag heerlijk weer geweest.

Het liep flink door, zodat de eersten al met 3,5 uur terug waren, en ook de laatste spelers er rond de 4 uur over gedaan hebben. Er is door de meesten dan ook lekker gespeeld.

De uitslagen:

1e prijs: Nanda en Geurt van Vendeloo

2e prijs: Marjolein van Ee en Hans Pot

3e prijs: Ada en Hans van Denderen

Longest heren: Norbert van Linde

Longest dames: Linda Quarles van Ufford

Neary: René Walburgh Schmidt

Zij kregen allen mooie prijzen, mede mogelijk gemaakt door BOB (Best of Brands) uit Amersfoort.

Meer foto's kunt u hier zien.

Clubkampioenschap Matchplay 2017

GCKR MPIMG 5974Op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei is gespeeld om het clubkampioenschap Matchplay 2017. In de weken voorafgaande aan het kampioenschap was een selectieronde noodzakelijk om het aantal inschrijvingen van 85 terug te brengen naar het maximum van 48 deelnemers verdeeld over vier categorieën: Heren 16, Heren sr. 16, dames 8 en dames sr. 8. Op zaterdag 20 mei stond voor de Heren en Heren sr. de 1/8 finale en ¼ finale op het programma en voor de dames en dames sr. de ¼ finale. Exact om 08.00 uur had de winnaar van 2016, Norbert van Linde, de eer de eerste bal van het kampioenschap te mogen slaan. Voor Wim Oskam en zijn team was het kampioenschap al enkele uren eerder begonnen om voor de deelnemers optimale omstandigheden in de baan te creëren. Het weer werkte beide dagen mee, behoudens een klein buitje tijdens de ¼ finale van de dames, was het prachtig golfweer. De 1/8 finale bij de categorie Heren, gespeeld over 18 holes, bood weinig verassende uitslagen. Bij de heren sr. werd over 9 holes gespeeld en daarmee was spanning gegarandeerd. Eén partij werd op de 9e hole beslist en voor twee partijen was een play-off noodzakelijk. Daarnaast vonden de beide finalisten van 2016 hun Waterloo in de 1/8 finale. Bij de dames (18 holes) hetzelfde beeld als bij de heren maar bij de dames sr. (9 holes) werden twee partijen op hole 9 beslist.                                       

Voor foto’s klik hier.

Op zondag werd om 08.30 uur gestart met de ½ finale. De krachtsverschillen waren klein en bij drie van de vier categorieën was een play-off noodzakelijk om bij één van beide partijen om tot een beslissing te komen. Bij de heren viel deze beslissing zelfs pas op hole 21. Aansluitend kon gestart worden met de laatste wedstrijden voor de plaatsen 1 en 2 (finale) en 3 en 4 (kleine finale) voor alle 4 categorieën over 18 holes. Omstreeks 17.30 uur was het Norbert die met een beslissende put op hole 15 de laatste bal van het kampioenschap sloeg. Na de prijsuitreiking door René Walburgh Schmidt werd het kampioenschap afgesloten met een door het bestuur aangeboden borrel voor de deelnemers en aanwezige toeschouwers.

Voor foto’s klik hier

 Uitslag:

 

Heren

Dames

Heren sr.

Dames sr.

1.

Norbert van Linde

Loes Kroon

Ton Steenvoorden

Conny van der Lely

 

2.

Roel van Veen

Liesanna Benard

Gerrit Kroes

Marcelle van Huijstee

 

3.

Bob Benard

Marjolein van Ee

Leo Steenvoorde

Illy Polley

 

De uitslag van de verschillende rondes en individuele spelers is te vinden op de website E-Golf4U onder Wedstrijden/Clubkampioenschap Matchplay /Schema.

GCKR MPIMG 6071