Header foto golfclub

Voorronden Clubkampioenschap Matchplay 2020

CLUBKAsjabloon

In het weekend van 5 en 6 september worden de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld.  Natuurlijk is dit jaar door Covid-19 anders dan andere jaren. We zijn daarom heel blij dat toch een van de twee clubkampioenschappen doorgang kan vinden!

Hieronder vind je de schema's van de voorronden:

Heren Standaard

Heren Senioren

Dames Standaard

Dames Senioren

Slotwedstrijd 2019

Slotwedstrijd21

Als vanouds was de slotwedstrijd een gezellige funwedstrijd. Goed om andere leden van de club te leren kennen of om bij te kletsen met vrienden.  Ditmaal was gekozen voor een Texas Scramble touwtjes wedstrijd. Slim inzetten van je meters touw leverde super scores op. Alle teams speelden onder de par van de baan. Het weer zat alleszins mee, met regelmatig een zonnetje, en al met al was het prettig vertoeven in de baan.

Na afloop kregen we zeer smakelijke borrelhapjes (super, Annemieke!) en werd er geborreld terwijl ClubBee alle clubs van de deelnemers aan een grondige schoonmaakbeurt onderwierp. Er waren maar liefst drie teams met een score van 30 brutoslagen, maar het team van Rene Walburgh-Schmidt kreeg de tweede prijs: een bloemetje gesponsord door Nees Bloemen in Zeist. De eerste prijs ging naar het team van Liesanna Benard met een score van 26 slagen!! Zij kregen een fles heerlijke rode wijn gesponsord door &Wine in Bunnik. Er waren ook nog de Neary (Hyron van Leeuwen) en Longest (H: Ron Benard, D: Liesanna Benard) en het team dat het meeste touw overhield kreeg van ons een schaartje cadeau.  Drie teams wisten met behulp van het touw een hole-in-one te maken. We hebben ze maar niet gevraagd om alle aanwezigen in het clubhuis te trakteren op een drankje 😉

De golfbaan Kromme Rijn voorzag alle deelnemers van een stijlvolle glazen drinkfles. Dank, Thomas! Liefhebbers konden ook nog een heerlijke hertenragout blijven eten: een waardige afsluiting van het seizoen!

De wedstrijdleiding

Voor een sfeerimpressie: klik hier

Aphroditecup 2019

Zondag 15 september zal maandbeker 6 in het teken staan van de Aphrodite Cup.

Poster 2019 digitaal

De Aphroditecup is een gesponsorde clubwedstrijd om de Aphrodite Golfcup (www.aphroditecup.nl). In de voorronde wordt op 18 clubs gespeeld om een plek in de finaleronde die gespeeld wordt van 22 t/m 29 november in Paphos op het prachtige eiland Cyprus. De geheel verzorgde reis naar de finale in Griekenland wordt de winnaars van de voorrondes aangeboden door Choice Golftravel, specialist in golfreizen naar Griekenland en andere populaire golfbestemmingen.   

Er is nog een beperkt aantal plekken voor deelnemers. Schrijf je in via de bekende kanalen.

Beat the Pro zondag 1 september

IMG 7264

Op zondag 1 november vond het evenement Beat the Pro plaats ter omlijsting van de finaleronde van de clubkampioenschap Matchplay 2019. In totaal hadden 58 leden zich ingeschreven voor de uitdaging om Chantalle  of Serge van Golfschool Kromme Rijn te verslaan. Voor de winnaar, zowel bij de dames áls de heren, wacht een weekend BMW cabrio rijden beschikbaar gesteld door EKRIS Zeist hoofdsponsor van Golfbaan Kromme Rijn en het clubkampioenschap Matchplay.

Gespeeld werd vanaf een speciaal aangelegde afslagplaats op het vernieuwde terras met uitzicht op de green van hole 9. Met ruim 54 meter van de afslagplaats tot de hole lag de uitdaging niet zozeer in de afstand maar meer in juiste clubkeuze en hoogte van de balvlucht.  beatthepro10

Om enige ervaring op te doen met deze nieuw aangelegde hole kreeg een deelnemer de mogelijkheid eerst een oefenbal te slaan. Vervolgens sloeg de Pro haar/zijn bal, waarna de deelnemer de uitdaging had zijn bal dichter bij de hole te slaan. Mocht dit het geval zijn dan was er sprake  van een “Beat the Pro”.   Onno Stopendaal zorgde met gitaar voor de muzikale omlijsting. Dat het een echte uitdaging werd blijkt wel uit het feit dat slechts 6 deelnemers in staat waren hun bal dichter bij de hole te laten eindigen dan de Pro. Deze 6 leden zijn te herkennen aan hun nieuwe Beat the Pro marker.

beatthepro44

 

beatthepro8

 

 

Als eerste deelnemer mocht Ton Vreman het opnemen tegen Chantalle Lens waarmee tevens de formele ingebruikname van het vernieuwde terras werd verricht. Ton wist met klein verschil Chantalle te verslaan en zijn naam stond als eerste vermeld op het bordje Nearest to the pin. 

Bij de dames was het met startnummer 12 Rixta Hempenius de eerste dame die de Pro wist te verslaan. 

beatthepro16

Van de deelnemende dames wist vervolgens  niemand dichter bij de hole te eindigen. Bij de heren was het Jan Jelke de Jong die met startnummer 40 de Pro wist te slaan en zijn bal lag dichter bij de hole dan die van Ton. 

IMG 20190901 WA0009

Van de resterende mannelijke deelnemers wist niemand deze prestatie te verbeteren.

beatthepro40

Het feitelijke hoogtepunt van het evenement was de hole in one die geslagen werd door Annie de Goede. Haar pech was dat deze geslagen werd met de oefenbal en daarmee niet in aanmerking kwam voor de Beat the Pro prijs.  Sponsor EKRIS Zeist heeft echter besloten, ondanks dat het ging om de oefenbal, deze unieke prestatie eveneens te belonen met een weekend BMW cabrio rijden.

Het succes van Beat the Pro werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de volgende sponsors:

ekris                                 vdgrift                  kleur baanlogo S 71                        golfschoollogo              kleur clublogo S 71                             

 

   

Voor een sfeerimpressie klik hier.

 

 

De middeleeuwen herleven

commissiewed113

 

Zondag 24 augustus was weer zo’n prachtige zomerdag. De ideale omstandigheden voor de jaarlijkse Commissiewedstrijd, met het thema “kastelen, ridders en jonkvrouwen”. Veel commissieleden hadden dit ter harte genomen en zich bijzonder middeleeuws uitgedost. Er waren ridders in vol ornaat (wel warm…), elegante jonkvrouwen, een melkmeisje, een smid mèt aambeeld en zelfs een lepralijder.

Na een uitgebreid ontvangstwoord van René Walburgh Schmidt, voorzien van enkele historische referenties, konden we van start. In teams van vier speelden we de voor mij nog onbekende spelvorm Chapman greensome. Het was even wennen, want het betekende om de drie holes een andere partner, maar al snel kwamen we er goed in. Margreet, Joseph, Agnes en ikzelf bleken elkaar goed aan te vullen en we scoorden soepeltjes pars en bogeys. Op hole tien konden we onder aanmoediging van Annette en Jan Jelke, oud-Fries ringsteken, wat nog helemaal niet zo eenvoudig was. commissiewed58

Na afloop bleken onze inspanningen voldoende voor de eindzege! Als winnend team kregen we een mooie mand vol lokale boerenproducten. Dini Sas won, terecht, de prijs voor de mooiste outfit. En Ed Wagenaar werd uitgeroepen tot de meest kundige en onversaagde ringsteker.
De dag werd door het team van de horeca omlijst met bijzonder smakelijke en toepasselijke spijzen en dranken, waaronder een heel speenvarken aan het spit!

Ik dank het bestuur van de club voor de organisatie van deze geslaagde Commissiewedstrijd en kijk uit naar volgend jaar.

Anne Schermer
Lid Wedstrijdcommissie

Voor een impressie van de dag: klik hier

GolfbaanDemoKromme Rijn
  • Locatie

   Sportlaan 6
   3981 HP Bunnik

   Tel: 030 - 6562051
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   KvK: 59681586

   Volg ons

    

  • Hoofdsponsor

   Logo vierkant Ekris BMW en MINI