De Ridder start met inzet KRESS-robotmaaiers

Het werk van de greenkeepers op golfbaan Kromme Rijn bestaat niet alléén maar uit het maaien van het gras. Maar ze zijn er wel het grootste gedeelte van hun tijd aan kwijt. Onze maaimachines maken soms veel herrie, stoten CO2 uit, maken sporen in de baan als het nat is en rijden ook soms golfers in de weg. Vervelend, maar wel noodzakelijk!

Gelukkig is De Ridder sinds kort KRESS-dealer geworden. KRESS produceert o.a. elektrische handgereedschappen en robotmaaiers speciaal voor de groenvoorziening. Kortgeleden heeft De Ridder twee KRESS KR236E robotmaaiers geïnstalleerd op de golfbaan op holes 4, 9 en een gedeelte van hole 5. Deze – volledig elektrische – robotmaaiers maaien allebei ongeveer 1,5 hectare aan rough.

Dit heeft een aantal voordelen. Ten eerste vermindert De Ridder haar CO2-uitstoot omdat de robotmaaiers volledig elektrisch zijn. Ook maken de robotmaaiers amper geluid, en rijden ze de golfer dankzij hun kleine formaat niet in de weg. Bij de robotmaaiers hoeft u niet meer te wachten tot u doorgezwaaid wordt! Tenslotte zullen er minder vaak grasresten na het maaien in de rough achterblijven, en ook worden er geen sporen meer gereden wanneer het nat is in de baan. Voordelen alom!

Tot het einde van het seizoen (het begin van de winter) zullen deze robotmaaiers actief zijn. In de winter gaan ze naar binnen (want dan groeit het gras toch niet!) en in het voorjaar worden ze weer teruggeplaatst.

Veel spelplezier, namens De Ridder, John van Mildert